Sjø-Sport

Om Sjø sport

Sjø-Sport Service AS har sine butikk og verksteds lokaler i Holskogen som ligger i ytre Vågsbygd i Kristiansand. Vi driver med salg og service av Mercury og Evinrude utenbords motorer og har et stort utvalg av båter. Sjø-Sport Service AS ble startet i 1978, med over 40 år i bransjen har vi opparbeidet en stor ekspertise og erfaring, som kommer deg som kunde til gode. Vi tilbyr også innendørs opplag av båter. Kjøp trygt hos oss!

Sjøhuset

Her etablerte Sjø-Sport seg i 1978 og lokalene fungerte både som verksted og opplagslokale. Båten ble heist opp i høyden for vinterlagring. I dag er det som kjent både restaurant og kontorer i bygningen. Vi flyttet etter 3 år til Nodeviga bare et steinkast unna.

Nodeviga

Dette var her selskapet fikk vokse, og utvikle seg - men etter nesten 40 år måtte man vike for Agder Fylkesmuseum sine utbyggingsplaner. Med det volumet av båter og motorer som etterhvert ble kanalisert ut av lokalene ble det også trangt etterhvert. 

Holskogen

Et komplett moderne anlegg påbegynt i 2017 og ferdigstilt sent i 2020 fungerer nå både som salgslokaler, verksted, kontorer samt opplag. Sjø-Sport overtok i 2020 nesten hele båthavna, og leier ut plasser som ikke er i eget bruk. 

Historie:

Sjø-Sport Service AS ble i dagens form etablert av Birger Hægeland og Vidar Hansen i 1978. Virksomheten på den tiden dreide seg i hovedsak om service på Evinrude og Johnson påhengsmotorer samt opplag.

Bedriften drev sitt virke fra Østre Strandgate 12, der vi i dag finner Restauranten Sjøhuset.

I 1981 flyttet bedriften et godt «steinkast» over til Nodeviga hvor bedriften stengte dørene i desember 2020.

I 1997 solgte Vidar Hansen seg ut av bedriften for å satse på egne prosjekter.

I 1999 ble avgjørelsen tatt om å i tillegg starte med båtsalg. Markedet var godt, og etterspørselen etter dagsturbåter med fine linjer og god kvalitet var markant økende.

I 2000 ble bygg nr.1 av Nordkapp Enduro 600 solgt av Hægeland. Dette ble starten på et lite eventyr som man i dag ser resultatet av ved å titte seg rundt på fjorden. Hundrevis av båter er solgt, og man ser de nå langs hele kysten.

I 2018 ble det ferdigstilt et topp moderne bygg i Holskogkilen 115, 8 km vest for Kristiansand sentrum. Bygningsmassen på 1400 kvm, består av båtutstilling, kontorfløy samt båtopplag.

I 2019 ble ny utvendig kran montert på bygga i Holskogkilen 115 for å kunne flytte båter effektivt mellom sjø og land.

I 2020 ble siste byggetrinn ferdigstilt, bestående av et komplett og svært moderne verkstedbygg med vaskehall og delelager. Driften i Nodevika ble lagt ned.

I 2021 har bedriften hele sin drift i Holskogkilen 115 men salg, service, opplag og båtplassutleie.

I dag er bedriften en del av Frydenbø Marine sitt forhandlerapparat, med en slik stor og profesjonell aktør i ryggen sikrer det oss førsteklasses produkter og leveranser samt et rikholdig delelager.

Kjøp trygt hos oss!

Sjø-Sport Service AS ble startet i 1978, med våre 43 år i bransjen har vi opparbeidet en stor ekspertise og erfaring, som kommer deg som kunde til gode!